آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۵۰۰۸
معاون اسبق وزیر نفت در امور پتروشیمی اعلام کرد 

کاهش قیمت محصولات پتروشیمی تا یک ماه آینده/معایب و مزایای فرمول جدید نرخ‌گذاری خوراک پتروشیمی‌ها 

معاون اسبق وزیر نفت در امور پتروشیمی با اعلام اینکه از یک ماه آینده کاهش قیمت محصولات پتروشیمی محسوس خواهد بود، معایب و مزایای فرمول جدید برای تعیین نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی گازی را تشریح کرد. 
به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو" به نقل از وزارت نفت، غلامحسین نجابت گفت: برای جلوگیری از سودها و ضررهای کلان در صنعت پتروشیمی بایستی قیمت خوراک و محصولات پتروشیمی با یکدیگر ارتباط داشته باشند که خوشبختانه در فرمول جدید تهیه شده توسط وزارت نفت این موضوع به خوبی دیده شده است.
 
 او یکی از معایب فرمول جدید خوراک مجتمعهای پتروشیمی را کم رنگ شدن بحث صرفه جویی و ابتکار عمل در احداث واحدهای جدید دانست و گفت: با توجه به ثابت بودن نرخ بازگشت ٢٥ درصدی در این فرمول، سرمایه گذاران تلاشی برای کاهش هزینه ها و رفتن به سمت تولید محصولات پایین دستی نمی کنند، زیرا برای سرمایه گذار جذابیتی در ساخت واحدهای پایین دستی در این فرمول دیده نشده است.
 
وی ادامه داد: به عنوان نمونه هم اکنون با توجه به فرمول جدید خوراک مجتمع‌های پتروشیمی بازگشت سرمایه در طرحهای متانول و پروپیلن یکسان دیده شده است، درحالی که فناوری و سرمایه گذاری در زمینه پروپیلن تفاوت زیادی با متانول دارد.
 
** کاهش محسوس قیمت محصولات پتروشیمی از یک ماه آینده
 
نجابت با بیان این که قیمت محصولات پتروشیمی در جهان تابعی از قیمت نفت و گاز است، گفت: هم اکنون بیش از یک ماه است که شاهد کاهش شدید قیمت جهانی نفت هستیم، از این رو دو تا ٦ ماه آینده قیمت محصولات پتروشیمی نیز در بازارهای بین المللی و داخلی کاهش خواهد یافت.
 
وی با اشاره به این که کاهش محسوس قیمت محصولات پتروشیمی حداکثر از یک ماه آینده در داخل و خارج کشور آغاز خواهد شد، اظهار کرد: فرمول جدید خوراک مجتمعهای پتروشیمی در صورت تصویب می تواند از بروز چنین مشکلات و چالاشهایی در صنعت پتروشیمی جلوگیری کند.
 
معاون اسبق وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: هم اکنون گازطبیعی بخش زیادی از خوراک مجتمع‌های پتروشیمی کشور را تشکیل می دهد؛ قیمت گاز از یک ماه گذشته تا چند ماه آینده تغییری نخواهد داشت، اما بزودی قیمت جهانی محصولات تولید شده از گاز کاهش خواهد یافت و این امر به معنی متضرر شدن شرکتهای پتروشیمی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار